Skip to content

Domeinenbank

/

Nieuwsbericht

Waarom staat de domeinnaam die ik wil te koop? Domeinnamen zijn toch gratis te registreren?

Stel: je hebt je zinnen gezet op dé perfecte domeinnaam voor jouw project. Je typt de domeinnaam in, omdat je verwacht dat je deze voor een paar euro kunt registreren. De kans bestaat dat iemand je voor is geweest, en de domeinnaam al geregistreerd heeft. In dat geval zou het heel goed kunnen dat je op één van onze pagina's terechtkomt. Goed nieuws; dat betekent dat je de domeinnaam alsnog vast kunt leggen!
domeinnaam kopen

Stel: je hebt je zinnen gezet op dé perfecte domeinnaam voor jouw project. Je typt de domeinnaam in, omdat je verwacht dat je deze voor een paar euro kunt registreren. De kans bestaat dat iemand je voor is geweest, en de domeinnaam al geregistreerd heeft. In dat geval zou het heel goed kunnen dat je op één van onze pagina’s terechtkomt. Goed nieuws; dat betekent dat je de domeinnaam alsnog vast kunt leggen!

Waarom kopen? Een domeinnaam is toch gratis?

Om beter te begrijpen waarom domeinnamen soms te koop staan, is het belangrijk om eerst weten waarom ze überhaupt waarde hebben.

Domeinnamen worden voornamelijk gebruikt om geld mee te verdienen. Misschien ben jij dat zelf ook van plan. Wie een bedrijf wil starten, zal op zoek moeten naar een mooie naam of lettercombinatie als domeinnaam. Het kan natuurlijk ook dat je al een bedrijf hebt, en op zoek bent naar de afkorting van je bedrijfsnaam als domeinnaam. Uiteindelijk is het doel simpel: (meer) geld verdienen. Dit maakt dat een domeinnaam een soort digitaal ‘bedrijfspand’ geworden is; hoe beter jouw domeinnaam is, hoe meer jouw digitale bedrijfspand opvalt in de ‘winkelstraat’.

Hoe bepaal je welke domeinnaam goed of beter is?

Een goede domeinnaam is natuurlijk een breed begrip. Een bepaalde domeinnaam zal misschien meer waard zijn voor een specifiek persoon dan voor een ander. Toch is het absoluut mogelijk om de waarde van een domeinnaam te bepalen. Er zijn talloze parameters waardoor Domeinenbank bepaalde domeinnamen kan kwalificeren als ‘goed’. Dit kan bijvoorbeeld zijn omdat een domeinnaam kort is. Hoe korter een lettercombinatie, hoe beter een potentiële klant deze zal kunnen onthouden. Ook zijn domeinnamen die uitspreekbaar zijn makkelijker in communicatie. Deze zijn dus ook commercieel gezien interessanter. Daarnaast zijn beschrijvende termen ook waardevol. Dit werkt bij producten (bijvoorbeeld tomaat.nl), maar ook voor dorpen (bijv. maarsbergen.nl), of voor een beroep of dienst (bijv. metaalbewerker.nl). De domeinnaam zelf maakt dan al concreet duidelijk wat er op de pagina achter de domeinnaam te vinden zal zijn. Hierdoor word je al snel gezien als autoriteit tussen de andere pagina’s die zich in dezelfde markt bevinden. De klant vindt zo’n concrete naam prettig; ze komen immers precies overeen met hun zoektermen.

Er zijn uiteraard nog veel meer factoren die invloed hebben op de waarde van domeinnamen. Meer weten over de parameters die wij gebruiken bij het bepalen van de waarde van domeinnamen? Neem gerust contact met ons op!

Ik wil een domeinnaam kopen. Hoe werkt dit precies?

De domeinnamen die je bij Domeinenbank kunt vinden zijn eigendom van onze klanten. Wij hebben puur een rol als tussenpersoon – een soort makelaar in digitaal vastgoed dus! Om voor jou als koper de beste deal te krijgen moeten we in gesprek met de eigenaar van de domeinnaam. Hierin werken we in de meeste gevallen met een prijsindicatie. Als een domeinnaam nog geen prijsindicatie heeft, kan je ons via het contactformulier om een indicatie vragen. Deze krijg je dan zo snel mogelijk in je mailbox. Soms kan het zijn dat er al een prijs range op de pagina staat. In dat geval krijg je na het invullen van het contactformulier direct de koop nu-prijs via de eigenaar. Hierna begint het onderhandelingsproces. In die gevallen raden we altijd aan om telefonisch contact met ons te zoeken. Zo kunnen we samen bespreken wat de beste strategie is om je beoogde domeinnaam aan te kunnen kopen. Natuurlijk voor een zo gunstig mogelijke prijs. Vul daarom altijd je telefoonnummer in als je een aanvraag doet; dan bellen we je persoonlijk om alle mogelijkheden door te spreken.