Skip to content

Domeinenbank

/

Nieuwsbericht

Waarom is het huren van een domeinnaam voor mij de juiste keuze?

De domeinnamen die je bij ons kunt vinden, bijvoorbeeld in de shop, zijn niet alleen te koop, maar vaak ook te huur. Bij domeinnamen is huren altijd een veilige en voordelige optie.

De domeinnamen die je bij ons kunt vinden, bijvoorbeeld in de shop, zijn niet alleen te koop, maar vaak ook te huur. Bij domeinnamen is huren altijd  een veilige en voordelige optie. Hieronder lees je hoe het werkt.

Betaal ik na een huurperiode alsnog de hoofdprijs?

Het huren van een domeinnaam is natuurlijk niet gratis. We hebben in overleg met de domeineigenaar een huurtarief per domeinnaam bepaald. Naast de kosten wil je natuurlijk nog meer dingen zeker weten vóór je met huren begint. Het voelt bij huren voor sommige mensen namelijk nog wel eens alsof je je lot in andermans handen legt. Dit is bij Domeinenbank.nl gelukkig niet het geval. Als huurder behoud jij de controle:

  • Alleen een huurder kan een huurovereenkomst opzeggen. De domeinnaam kan niet aan een andere partij verkocht worden terwijl je huurt.
  • Er wordt vóór je begint met huren een ‘koop nu’-prijs bepaald. Deze blijft geldig voor 12 maanden. Zelfs als je project op de gehuurde domeinnaam snel heel succesvol wordt, betaal je alsnog de vooraf afgesproken prijs.
  • Een huurovereenkomst is maandelijks opzegbaar. Loopt je idee niet, of heb je toch geen tijd voor het project, dan zeg je het zo weer op.

Huren voor 1 jaar klinkt leuk, maar hoe werkt het op de lange termijn?

Het huren van een domeinnaam hoeft niet per se te leiden tot koop. Er is zijn een hoop scenario’s te bedenken waarin je huur verkiest boven koop. In sommige gevallen is het prettig om lage maandelijkse kosten te betalen, net als bij webhosting bijvoorbeeld. Er blijft dan ruimte over voor grote investeringen, bijvoorbeeld het kopen van producten of het afnemen van diensten die jouw bedrijf helpen, of die droomvakantie waar je al een tijdlang voor aan het sparen bent.

De huurprijs stijgt ieder jaar met de dan geldende inflatiecijfers vanuit het CBS, met een minimum van 5%. Wanneer je dit jaar €25,- per maand betaalt, betaal je het jaar erop dus zo’n €26,25 per maand. Zelfs bij de duurdere domeinnamen zal de kostenstijging in huur dus relatief laag blijven.

Ook bij de ‘koop nu’-prijs hoef je geen verrassingen te verwachten. Deze koopprijs wordt elk jaar opnieuw bepaald, en stijgt net als de huur mee met het inflatiecijfer.

Ik wil een domeinnaam huren. Wat zijn de volgende stappen?

Fijn om te horen! Je hebt een aantal opties om direct met ons in contact te komen:

  • Ga naar de domeinnaam van jouw keuze en vul daar het contactformulier in. Vervolgens krijg je een mail met een overzicht van de kosten. Mocht je hierna nog vragen hebben – stel ze gerust!
  • Stuur een mail naar [email protected]. Vermeld je contactgegevens en vertel ons dat je meer wil weten over het huren van een bepaalde domeinnaam. Wij zullen dan snel contact met je opnemen om de details te bespreken.
  • Bel of WhatsApp ons direct op 06-23 37 75 14. We staan klaar om al je vragen te beantwoorden, en zullen je vlot en persoonlijk begeleiden bij de huur van je domeinnaam.

Wat handig is om te weten bij het huren van een domeinnaam, is dat je nog steeds een hostingpakket af moet sluiten. Een domeinnaam is namelijk niet hetzelfde als een webhost. Ben je niet technisch onderlegd? Geen probleem – Domeinenbank zorgt ervoor dat je de domeinnaam meteen in gebruik kunt nemen!

Meer weten over wat je zojuist gelezen hebt, of heb je andere vragen over het huren van een domeinnaam, bel ons dan gerust op 06-23 37 75 14. Mailen naar [email protected] kan uiteraard ook.