Skip to content

Domeinenbank

/

Nieuwsbericht

Hoe kies je de juiste domeinnaam?

Er is enorm veel keus, maar voor welk soort domeinnaam kan je het beste gaan?
Domeinnaam kiezen

Of je nou op het punt staat om je bedrijf te re-branden, een nieuwe startup te beginnen of een product te introduceren – je zult een nieuwe domeinnaam nodig hebben. Hoe maak je de juiste keuze?

Omschrijvende domeinnaam is praktisch

Je meest eenvoudige keuze voor een nieuwe domeinnaam is een omschrijvende domeinnaam. Dit houdt in dat je de belangrijkste keywords gewoon in je domeinnaam zet. Welke producten of diensten verkoop je? Welk beroep beoefen je? Zet deze dingen in je domeinnaam, en bezoekers weten vóór ze je website voor het eerst bezoeken al waar ze aan toe zijn. Het oogt misschien niet altijd even flitsend, maar effectief is het zeker.

Goede branding begint met een domeinnaam

Omdat het binnen sommige markten ontzettend moeilijk is om nog relevante, keyword-gerelateerde domeinnamen vast te leggen, kiezen veel mensen voor een domeinnaam met mogelijkheden tot verdere branding. Een stoer, kort, pakkend en herkenbaar woord is waar je in dat geval naar zoekt. Het woord hoeft niet eens letterlijk met je bedrijf of dienst te maken hebben. Een subtiele of originele connectie is vaak al genoeg. Als je je merk goed neerzet, zullen mensen deze slim gekozen domeinnaam gaan associëren met je bedrijf. Een merk is geboren!

Maak de juiste keuze

Welke domeinnaamstrategie je moet kiezen is lang niet altijd even duidelijk. Hoewel een concrete, omschrijvende domeinnaam misschien handiger lijkt in het begin, moet je ook over de toekomst nadenken. Wat als je bedrijf ontzettend aanslaat, en je je diensten of producten gaat uitbreiden? Dan dekt je domeinnaam wellicht de lading niet meer. Om zeker te zijn dat je de juiste keus maakt, kan je altijd met Domeinenbank in gesprek gaan. We hebben niet alleen een domeinnaam voor elke situatie, maar kunnen je ook uitstekend adviseren wat betreft strategie en toekomst.