Skip to content

Domeinnaam huren

Een domeinnaam huren

Naast het kopen van een domeinnaam is het huren van een domeinnaam ook een goed alternatief. Hierbij heb je het volle recht om de domeinnaam te gebruiken, en betaal je maandelijks een lage huurprijs.

Op dit moment hebben wij tevens een huuractie lopen, waarbij je maar liefst 90% korting krijgt op de eerste zes maanden van de huurovereenkomst! Profiteer snel en neem vandaag nog contact met ons op. We helpen je graag!

Veelgestelde vragen over domeinnamen huren

Wanneer je een domeinnaam huurt, kun je de domeinnaam volledig gebruiken. Het enige verschil met kopen is dat je geen eigenaar wordt. Maar het grote voordeel is dat je doorgaans slechts enkele tientjes per maand betaald, wat dus veel lager is dan de overnamesom. Zo kun je rustig uitproberen of de domeinnaam voor jou oplevert wat je er van verwacht. Je kunt voor altijd blijven huren, opzeggen wanneer je maar wilt, of de domeinnaam toch aankopen tijdens de huurperiode.  Verder onderaan deze pagina staan alle voordelen op een rijtje voor je samengevat.

Op dit moment loopt er een tijdelijke actie, waarbij je de eerste zes maanden slechts 90% van de huurprijs hoeft te betalen. Afhankelijk van de kwaliteit van de domeinnaam, komt dat in de praktijk voor het eerste halfjaar vaak neer op een bedrag onder de tien euro per maand. Vanaf de zevende maand vervalt die 90% korting, en wordt dat maandbedrag dus verhoogd. We hebben tegelijk met deze actie onze standaard huurprijzen echter ook flink verlaagd, dus alsnog kun je dan een premium domeinnaam voor een laag bedrag volledig in gebruik nemen. Binnen het eerste jaar van ons huurcontract kun je de domeinnaam voor een vast bedrag overnemen, en het huurcontract kun je maandelijks opzeggen. We praten je graag door alle details van deze voorwaarden heen, of sturen je een voorbeeld van de huurovereenkomst. 

Wanneer je een domeinnaam hebt aangevraagd, nemen we zo snel mogelijk contact met je op. Een medewerker van Domeinenbank leid je vervolgens stap voor stap door het gehele proces. Wanneer we overeenstemming hebben bereikt over de voorwaarden, sturen we je een eerste factuur en een huurovereenkomst. Zodra de factuur betaald is en de overeenkomst door beide partijen getekend is, kun je direct aan de slag. 

Aangezien Domeinenbank.nl al meer dan twintig jaar actief is in de wereld van domeinnamen, weten we wat marktconforme en realistische prijzen zijn. We hebben zelf voor de meeste domeinnamen dus ook sinds 1999 allerlei gegevens beschikbaar, zoals het aantal aanvragen, bezoekersaantallen, etc. Afhankelijk van het type domeinnaam dat het betreft (domeinen die betrekking hebben op voornamen, achternamen, afkortingen, plaatsnamen, etc.) gebruiken we daarbij verschillende factoren om tot een realistische en goed onderbouwde prijs te komen. Deze berekening kunnen we altijd nog verder toelichten aan iedereen die daarin geïnteresseerd is.

Het hebben van een goede, specifieke, in het oog springende of catchy domeinnaam is ontzettend belangrijk. De domeinnaam (URL) van je website heeft direct invloed op je bezoekersaantallen. Een geschikte domeinnaam maakt je beter vindbaar, en zorgt er bovendien voor dat bezoekers makkelijker én vaker hun weg terug naar je website zullen vinden.

Een goede domeinnaam helpt je aan een hogere notering op Google, en houdt jouw merk, bedrijf of organisatie ‘top of mind’. Bovendien straal je met een professionele domeinnaam meer betrouwbaarheid uit. Kortom: meer bezoekers, meer klanten, meer omzet!

Ja, dat kan. Tijdens het eerste jaar van de huurovereenkomst spreken we hiervoor een vast bedrag af. Na het eerste jaar passen we hier de inflatie en eventueel toenemende vraag op toe, indien dit nodig is. Als huurder heb je altijd het eerste recht tot koop van de domeinnaam, ook na het eerste jaar. Als er iemand een bod uitbrengt op jouw gehuurde domeinnaam, komen we dus altijd eerst bij jou terecht. Zo blijf jij alle touwtjes in handen houden. 

Doorgaans werken wij volgens automatische incasso, die maandbedragen worden dus automatisch van je rekening afgeschreven. Hiervoor teken je eenmalig een machtiging en verder hoef je daar niet meer naar om te kijken. En vanzelfsprekend leveren wij wel facturen aan voor alle transacties die er plaatsvinden. Mocht je toch op een andere manier willen betalen (eenmalig per factuur, of voor een langere periode), dan val daar altijd over te praten.

Ja, het huurcontract is maandelijks opzegbaar. Ook onze huuractie van dit moment verandert daar dus niks aan. Dit wordt ook vastgelegd in de huurovereenkomst die we allebei ondertekenen, dus daar kan geen misverstand over ontstaan.

Wanneer je een domeinnaam huurt, komt de domeinnaam niet meer uit op een verkoop-pagina van ons. In meer dan twintig jaar hebben we het eigenlijk nog nooit meegemaakt dat we een huurcontract moesten opzeggen, omdat we een onweerstaanbaar bod binnen kregen van een andere partij. Daarnaast heb je als huurder altijd het eerste recht tot koop. We zullen jou dus altijd eerst vragen of je zelf de domeinnaam wil kopen, voordat we met een andere partij zaken gaan doen. Maar dit is echt een hypothetische situatie en is dus nog nooit voorgekomen. 

Die zijn er eigenlijk niet! Bij Domeinenbank hebben we transparantie hoog in het vaandel en informeren we iedereen graag van tevoren precies over alle voorwaarden. Afspraak is afspraak, immers. Met elke huurder tekenen we een huurovereenkomst, waarin alle voorwaarden nog eens staan genoemd. We hebben hier nog nooit misverstanden over gehad met onze klanten.

Domeinenbank is al sinds 1999 actief in de wereld van domeinnamen. Sinds die tijd hebben we duizenden domeinnamen succesvol verkocht en verhuurd. Met ruim 21 jaar aan ervaring weten we goed hoe we onze klanten moeten begeleiden. Daarom zijn we ook voor jou een betrouwbare partner voor het kopen of huren van een domeinnaam. 

Op dit moment is het nog niet mogelijk om alle domeinnamen die wij voor verschillende klanten aanbieden zelf te bekijken. In het blokje ‘vergelijkbare domeinen’ hieronder kun je wel domeinnamen vinden die lijken op de domeinnaam die je nu aan het bekijken bent. Wellicht zit hier een domein tussen die ook aan je wensen voldoet.

Binnenkort wordt het via deze website wél mogelijk om het grootste gedeelte van de domeinnamen van onze klanten te bekijken. Daar kun je met behulp van diverse filters ook in zoeken. Zo maken we het je nóg makkelijker om de domeinnaam te vinden die het beste bij je past!

Domeinnaam huren of een vraag? Neem dan contact met ons op.

De voordelen van een domeinnaam huren bij Domeinenbank

Volledig gebruiksrecht van de domeinnaam

Wanneer je een domein huurt, krijg je het volledige gebruiksrecht van de domeinnaam. Je kunt hem dus gebruiken als adres voor je website, om mailadressen aan te maken, etc. Eigenlijk bijna alles wat je ook zou kunnen bij aankoop, alleen dan tegen veel lagere kosten.

Lage, maandelijkse kosten

Het grootste verschil tussen het kopen en huren van een domeinnaam, zit hem in de investering. Bij het huren van een domeinnaam betaal je maandelijks een bedrag van doorgaans enkele tientjes. Daarmee zit je dus echt voor een dubbeltje op de eerste rij!

Eerste recht op aankoop

Bij het huren van een domein hoef je niet bang te zijn dat de domeinnaam ineens weggekocht wordt. Als huurder behoud je áltijd het eerste recht tot aankoop van de domeinnaam. Je hebt dus zelf de touwtjes in handen en kunt gerust investeren om de domeinnaam te laten groeien.

Maandelijks opzegbaar zonder risico

Voor een zeer laag tarief kun je dit domein in gebruik nemen en/of testen of de domeinnaam jou oplevert wat je er van verwacht. Daarnaast is de huurovereenkomst ook nog eens iedere maand op te zeggen. Maar hem blijven huren mag natuurlijk ook!

Tijdelijk 90% korting op huurprijs

Op dit moment maken we het huren van een domeinnaam nóg aantrekkelijker. Tijdelijk krijg je nu maar liefst 90% korting op de huurprijs in de eerste zes maanden dat je een domeinnaam huurt. En het huurcontract blijft maandelijks opzegbaar. Wat wil je nog meer!

Domeinenbank als betrouwbare partner

Sinds 1999 is Domeinenbank al actief in het aankopen, verkopen en verhuren van domeinnamen. Met onze ruim 21 jaar ervaring hebben we duizenden domeinnamen verkocht en verhuurd. Veiligheid en betrouwbaarheid hebben wij hierbij hoog in het vaandel staan.

Meer weten over het kopen van domeinnamen?

Naast het huren van een domeinnaam, kun je bij Domeinenbank ook domeinnamen kopen. Je wordt dan zelf de eigenaar van de domeinnaam, door een eenmalige investering te doen. Wij berekenen de prijzen van domeinnamen aan de hand van tien verschillende factoren, zodat we je altijd een eerlijk en marktconforme prijs kunnen geven. 

Het kopen van een domeinnaam doen veel van onze klanten voor het eerst. Daarom helpen we elke aanvrager gedurende het hele aankooptraject. We zorgen ervoor dat de overdracht van de domeinnaam snel en veilig gebeurt, zodat je direct aan de slag kunt met je nieuwe domein!

0 +

Verkochte domeinnamen

0 +

Verhuurde domeinnamen

0

Jaar ervaring 

0

Beoordeling volgens klanten