Skip to content

Domeinenbank

/

Nieuwsbericht

Waarom is de ene domeinnaam duurder dan de andere?

Dit zijn de belangrijkste redenen voor prijsverschillen tussen domeinnamen...
domeinextensie

Dit zijn de belangrijkste redenen voor prijsverschillen tussen domeinnamen…

Een domeinnaam is een belangrijke investering voor je bedrijf.

Een domeinnaam is één van de belangrijkste aspecten van een website. Samen met het design, de inhoud en de gebruiksvriendelijkheid van jouw website, is je domeinnaam bepalend voor jouw online succes. 

Factoren die de prijs van een domeinnaam beïnvloeden

Als het aankomt op de prijsbepaling van een domeinnaam, spelen meerdere factoren een belangrijke rol. Hieronder leggen we uit waarom de ene domeinnaam nu precies duurder is dan de andere domeinnaam.

1. De lengte van een domeinnaam

Een belangrijk aspect als het aankomt bij de prijsbepaling van een domeinnaam, is de lengte van de domeinnaam. Korte domeinnamen zijn namelijk vaak duurder dan langere domeinnamen. Dit komt met name, omdat korte domeinnamen makkelijker te onthouden zijn en omdat er meer concurrentie is met betrekking tot zo’n korte domeinnaam. Zo is de domeinnaam Jan.nl voor meer mensen toepasselijk dan de domeinnaam JanJanssen.nl.

2. De populariteit van een domeinnaam

Een andere belangrijke factor met betrekking tot de prijsbepaling van een domeinnaam is de populariteit van deze domeinnaam. Zo zal er aan de domeinnaam Corona.nl een behoorlijk prijskaartje hangen. 

3. De domeinnaamextensie

Nog een belangrijk aspect dat komt kijken bij de prijs van een domeinnaam is de domeinnaamextensie. Zo zijn .nl domeinextensies waardevoller binnen Nederland dan een andere extensie. Voor mensen met een internationaal bedrijf is een .com of .eu extensie juist weer waardevoller. 

Conclusie: elke domeinnaam en prijs is uniek

Gezien alle factoren die belangrijk zijn als het aankomt op het bepalen van de prijs van een domeinnaam, is het lastig om zelf in te kunnen schatten hoeveel een domeinnaam kost. Heb jij een domeinnaam op het oog, die door Domeinenbank.nl wordt beheerd? Stuur ons dan een chatberichtje of vul het aanvraagformulier in voor een prijsindicatie!