Skip to content

Domeinenbank

/

Nieuwsbericht

Vraag naar domeinnamen hard gestegen door Corona

Waar veel mensen na de coronacrisis achter zijn gekomen: je domeinnaam is ontzettend belangrijk. Geen wonder dat de vraag naar domeinnamen geëxplodeerd is!
Domeinnaam kopen corona

Waar veel mensen na de coronacrisis achter zijn gekomen: je domeinnaam is ontzettend belangrijk. Geen wonder dat de vraag naar domeinnamen geëxplodeerd is!

Groeiende vraag naar domeinnamen

Sinds het begin van de coronacrisis in het voorjaar van 2020, is de vraag naar domeinnamen enorm gestegen. Hier zijn verschillende redenen voor.  Zo hebben veel mensen opeens meer vrije tijd om éindelijk dat bedrijf op te richten waar ze zo lang van gedroomd hebben. Daarnaast zijn er veel mensen die hun baan verloren zijn of minder worden opgeroepen door de coronacrisis.

Online winkelen

Sinds de coronacrisis shopt Nederland meer online dan ooit tevoren. En wij niet alleen, ook buurlanden als Duitsland en België zien de online aankopen sterk toenemen. Dat is niet zo gek natuurlijk, aangezien ons wordt afgeraden om ‘zonder dringende reden’ op pad te gaan. Alhoewel het inmiddels wel weer mogelijk is om op afspraak te winkelen, verruilen we de winkelstraten nog steeds massaal voor het digitale winkelcentrum. 

Steeds meer ZZP’ers

Een andere verklaring voor de groeiende vraag naar domeinnamen is te verklaren vanuit het groeiende aantal ZZP’ers in Nederland. Aangezien velen van ons tóch vanuit huis werken is de stap om een eigen bedrijf te beginnen ineens een stuk kleiner geworden. Geen reistijd meer, niet meer in de file staan en we hoeven ons niet meer zo druk te maken over onze werkoutfit. Kortom, thuiswerken levert ons een flinke lading extra vrije tijd op.