Skip to content

Domeinenbank

/

Nieuwsbericht

Ondernemers in Nederland kunnen niet zonder domeinnaam

Een succesvolle onderneming kan niet zonder professionele domeinnaam...
ondernemers

Onlangs liet de SIDN, de stichting die alle .nl domeinnamen beheert, een onderzoek uitvoeren naar de ambities van Nederlandse ondernemers op het gebied van een domeinnaam…

Er worden steeds meer domeinnamen geregistreerd

Er worden maandelijks in Nederland zo’n 75.000 domeinnamen geregistreerd. Een groot deel daarvan betreft ondernemers die een domeinnaam vastleggen voor hun bedrijf. We vinden het tegenwoordig dan ook niet meer dan logisch dat een onderneming een bijbehorende website heeft, waar we als bezoekers wat informatie kunnen inwinnen. Daar komt ook nog bij dat de drempel voor het opzetten van een online onderneming vrij laag is. 

Onderscheid jezelf van de rest met een premium domeinnaam

Men ziet dan ook dat de online markt steeds meer aan het verzadigen is. Domeinnamen zijn steeds vaker bezet. Met name de premium domeinnamen zal je zelf al niet meer vast kunnen leggen. En dat is een vrij logisch verklaarbaar verschijnsel volgens het onderzoek dat de SIDN liet uitvoeren. Premium domeinnamen hebben namelijk grote voordelen t.o.v. minder sterke domeinnamen. 

Een professionele domeinnaam betekent ook een professioneel mailadres

Een van die voordelen is de bijbehorende mailextensie, die je bij je domeinnaam krijgt. Een premium domeinnaam heeft namelijk ook een premium mailextensie. En zo’n premium extensie komt een stuk betrouwbaarder over dan een minder sterke variant. Zo zal je een mailtje van [email protected] positiever inschatten dan dat we je zouden mailen met [email protected].

Een premium domeinnaam straalt meer betrouwbaarheid uit

Betrouwbaarheid en professionaliteit, het zijn twee kernwaarden die voor elke ondernemer van essentieel belang zijn. Vooral online ondernemers hebben veel baat bij een betrouwbare en professionele domeinnaam. Bezoekers beslissen dan ook in slechts enkele seconden of ze je betrouwbaar vinden of niet. Een goede domeinnaam helpt daarbij. Van die bezoekers baseert 45% hun oordeel over de betrouwbaarheid van een site namelijk op de domeinnaam. Neem bijvoorbeeld de volgende twee domeinnamen: www.azoren.nl of www.azoren-vakantie-365.info. De eerste domeinnaam ziet er aanzienlijk betrouwbaarder uit dan de tweede. De kans dat men een vakantie boekt bij de eerste website, is dan ook veel groter dan bij de tweede website.