Skip to content

Domeinenbank

/

Nieuwsbericht

Een domeinnaam kopen in coronatijd: een slimme zet

Waarom is het kopen van een domeinnaam tijdens Corona zo'n goed idee?
Domeinnaam kopen

Grote vraag naar domeinnamen tijdens de coronacrisis

Sinds het aanbreken van de coronacrisis in het voorjaar van 2020, is de vraag naar domeinnamen gestegen. Een opvallende ontwikkeling, waarvoor meerdere verklaringen zijn. Zo hebben mensen meer vrije tijd om eindelijk dat bedrijfje op te starten waar ze zo lang van gedroomd hadden. Ook gaan de online aankopen dit jaar door het dak, waardoor steeds meer webshops inspelen op de groeiende vraag naar online producten.

We shoppen steeds vaker online

Sinds de coronacrisis shoppen we meer online dan ooit tevoren. Niet zo gek natuurlijk, aangezien ons wordt afgeraden om ‘zonder dringende reden’ op pad te gaan. We verruilen de inmiddels vrij lege winkelstraten dan ook massaal voor het digitale winkelcentrum. Heb je er over nagedacht om ooit eens jouw eigen webshop te openen? Dan is dit je kans!

We hebben tijd om na te denken over wat we nu écht willen

Door de coronacrisis hebben we opeens veel tijd gekregen om na te denken. Zo zijn we nauwelijks tijd kwijt aan woon-werkverkeer en zijn uitjes momenteel ook even van de baan. En deze vrije tijd zet ons aan het denken. Ben je nog wel tevreden met je baan, of ga je jouw droom waarmaken en begin je voor jezelf? 

Een eigen bedrijf? Claim je domeinnaam!

Het worden van een succesvolle ondernemer begint bij het neerzetten van een goede website. Of je nu diensten aanbiedt, of producten verkoopt: een goede website is van essentieel belang. En bij zo’n goede website hoort natuurlijk ook een professionele, betrouwbare en pakkende domeinnaam.

Mijn ideale domeinnaam is al bezet

Het is bijna niet te voorkomen in deze tijd. Je typt jouw ideale domeinnaam in en ziet dat deze al in handen is van iemand anders. Het is dan ook zo dat bijna alle goede domeinnamen al vastgelegd zijn. Vooral de korte, pakkende, betrouwbare en professionele domeinnamen zijn vaak al eerder vastgelegd door iemand anders.

Een premium domeinnaam overnemen

Wanneer een domeinnaam niet beschikbaar is, is de meest voor de hand liggende optie om deze direct van de eigenaar te kopen. Of de eigenaar de domeinnaam wil afstaan is echter niet altijd zeker. Een premium domeinnaam is dan ook een belangrijk deel van een succesvolle onderneming. Is jouw beoogde domeinnaam van Domeinenbank? Dan hebben we goed nieuws: het is misschien mogelijk dat je hem van ons over kan nemen!