Skip to content

Domeinenbank

/

Nieuwsbericht

Het e-mailadres van een domeinnaam: meer dan een leuk extraatje

Het bijbehorende e-mailadres is voor sommige gebruikers soms zelfs belangrijker dan een website!
email

Je e-mailadres is erg belangrijk voor de communicatie online. Een goed en professioneel e-mailadres is dus van belang om verschillende redenen. Het kiezen van een mailadres op een domeinnaam die aansluit bij je eigen naam of bedrijfsnaam kan daaraan bijdragen. Hier staan een aantal voordelen op een rij!

Professionaliteit

Als serieus bedrijf wil je een professionele indruk maken. Een e-mailadres dat aansluit bij je bedrijfsnaam draagt daaraan bij. E-mails versturen vanaf een representatief en relevant domein komt in alle gevallen beter over dan e-mailadressen van gratis aanbieders, zoals gmail of hotmail. Bovendien zal een mail afkomstig van een uniek domein betrouwbaarder overkomen: de ontvanger kan aan de hand van je mail direct een kijkje nemen op het betreffende domein. Je kunt je e-mailadres op die manier ook zien als een soort visitekaartje.

Duidelijkheid

Populaire gratis providers zoals bijvoorbeeld gmail hebben miljoenen, zo niet miljarden e-mailadressen. Dit maakt het erg lastig om nog een uniek en beknopt e-mailadres te vinden via deze organisaties. Combinaties van voor- en achternamen zijn vaak al bezet, daarom wordt er vaak gebruik gemaakt van nummers. Dit maakt je e-mailadres lastiger om te onthouden, waardoor er een grotere kans op typfouten ontstaat. Bij een mailadres met je eigen domeinnaam heb je zelf alle controle, waardoor er nooit cijfers, punten of lage streepjes nodig zijn.

Blijvend

Een domeinnaam is je eigendom. Hierdoor ben je niet afhankelijk van een andere provider. Wanneer de provider er mee zou stoppen betekent dat ook voor jou dat je e-mailadres zal veranderen. Veranderen van e-mailadres is bovendien, net als van telefoonnummer wisselen, ronduit onhandig. Met je eigen domeinnaam en een daarbij horend e-mailadres hoef je daar nooit voor te vrezen.

Veilig

Een voordeel waar je misschien niet zo snel aan denkt is de extra veiligheid die een eigen domeinnaam en daarbij horend e-mailadres biedt. Cybercriminelen willen zo veel mogelijk mensen bereiken met hun mails. De gratis mailproviders zijn daarom een populair doelwit voor deze internetcriminelen. Door het gebruik van een uniek e-mailadres heb je dus ook minder kans op phishingmails.

Exclusiviteit

Je bent de enige! Door het aanvragen van de domeinnaam met bijvoorbeeld jouw achternaam of bedrijfsnaam ben jij de enige die met die naam kan mailen. Het maakt niet uit hoe vaak jouw naam of voornaam voorkomt in Nederland – geen enkele naamgenoot kan meer aan de haal gaan met ‘jouw’ naam.