Skip to content

Domeinenbank

/

Nieuwsbericht

Domein extensie .eu wordt steeds belangrijker

Een domein extensie is de 'staart' van een URL. Je hebt honderden verschillende varianten, met voor ons als bekendste .com en .nl. Toch zijn er domeinnaam extensies die een opmars aan het maken zijn, waaronder de extensies .eu!
domeinextensie

Een domein extensie is de ‘staart’ van een URL. Je hebt honderden verschillende varianten, met voor ons als bekendste .com en .nl. Toch zijn er domeinnaam extensies die een opmars aan het maken zijn, waaronder de extensies .eu!

Is een extensie echt belangrijk?

Wat een extensie is, weet je nu. De volgende stap is het bepalen op een extensie ook echt heel belangrijk voor je is. Dit ligt meestal aan je branding of de markt waarin je opereert. Bij een webshop kan de extensie .shop bijvoorbeeld goed van pas komen. Echter zie je bij verreweg de meeste websites de extensie van het desbetreffende land. In Nederland is het .nl, in Duitsland is het .de, in Belgie .be en ga zo maar door. De vraag of de extensie van je domeinnaam belangrijk is, zal je dus grotendeels zelf moeten beantwoorden.

De domein extensie .eu maakt een opmars

Zoals eerder vermeld zijn de extensies van landen het populairst. Toch zien we in de huidige markt dat de domein extensie .eu steeds meer aan populariteit begint te winnen. Dit kan verschillende oorzaken hebben: 

1. De beste domeinen met extensies .com en .nl zijn al bezet of te prijzig, waardoor .eu een ideale tussenoplossing is;

2. Meer bedrijven of websitehouders willen de grens over en leggen de focus op Europa, en minder op eigen land

3. Dankzij COVID-19 is de vraag naar domeinnamen enorm gestegen, hierdoor is de vraag naar .eu extensies ook gestegen.

Deze verschillende oorzaken zouden kunnen verklaren waarom .eu op dit moment een opmars maakt in Europa. Ook het domeinnaamonderzoek van Hostnet uit 2020 vertelt ons dat de land-extensies in populariteit afnemen, en dat veel nieuwe websitegebruikers kiezen voor een extensie die toepasselijker is voor hun branche of idee.