Skip to content

Welke domeinnaam extensie moet ik kiezen?

Welke domeinnaam extensie kiezen?

Welke domeinnaam extensie moet ik kiezen? Het is een vraag die vaak gesteld wordt. Welke domeinnaam extensie je het beste kan kiezen, is afhankelijk van een aantal factoren. Benieuwd welke extensie het beste voor jou is? Lees dan even verder!

Wat is een domeinnaam extensie?

Voordat we verder gaan met het uitleggen waarom het kiezen van de juiste domeinnaam extensie belangrijk is, gaan we eerst wat verder in op de definitie van de domeinnaam extensie. Een domeinnaam bestaat namelijk uit twee elementen. De domeinnaam en de extensie. Dit is hetgeen dat na de punt volgt. Met een domeinnaam extensie laat je zien wat jouw (geografische) doelgroep is.

Deze domeinnaam extensie kun je het beste kiezen

Het internet kent een groot aantal domeinnaam extensies. Er zijn echter een paar extensies die we vaak terugzien. De meest populaire extensies hebben we samen met hun grootste voordelen op een rijtje gezet!

Heb je een Nederlands bedrijf en een Nederlandse doelgroep? Dan is een .nl extensie de beste optie!

Is jouw bedrijf meer internationaal georiënteerd? Dan is een .com extensie de slimste keuze!

Wat een .nl extensie in Nederland is, is een .be extensie in België. Belgische bedrijven kunnen dan ook het beste een .be domeinnaam extensie registreren.

Wil je graag wat meer bekendheid genereren binnen Europa? Dan is een .eu domeinnaam extensie wellicht een goede optie. Het is aan te raden om in dit geval óók een .com extensie te registreren.

Beschik je over een uitsluitend informatieve website zonder winstoogmerk? Dan is een .info extensie een goede optie.

Beter vindbaar door domeinnaam extensie

Ben ik beter vindbaar in Google met een bepaalde domeinnaam extensie? Het is een vraag die vaker gesteld wordt. In het kort: het antwoord op deze vraag is ja. Een extensie die bij jouw doelgroep past kan ervoor zorgen dat je beter vindbaar bent in zoekmachines als Google.

Registreer ook andere domeinnaam extensies

Het is zeker aan te raden om ook andere domeinnaam extensies te registreren. Hiervoor zijn een aantal redenen. Zo is het handig om meerdere extensies te hebben om ervoor te zorgen dat bezoekers niet per ongeluk op een andere site belanden. Daarnaast is het hebben van verschillende extensies handig om te voorkomen dat iemand een gelijknamige domeinnaam registreert.

Gemakkelijk en snel jouw ideale domeinnaam bemachtigen kan hier!

Ideaal voor tijdelijke projecten en beginnende ondernemers.

Een domeinnaam kopen of verkopen? Vermijd risico’s en laat je domeinnaam taxeren.

Wil jij je domeinnaam te koop zetten? Dan ben je hier aan het juiste adres!

Advies en bemiddeling op het gebied van alles wat met domeinnamen te maken heeft.

0

Verkochte domeinnamen

0

Verhuurde domeinnamen

0

Jaar ervaring 

0

Beoordeling volgens klanten

Heb je een vraag? Stel hem dan gerust.