Skip to content

Wat kost een domeinnaam?

Hoeveel kost een domeinnaam?

Wat kost een domeinnaam? Het is een vraag die ons natuurlijk vaak gesteld wordt. Als je een domeinnaam koopt, doe je dat vaak voor het eerst. Dus dan is het logisch dat je niet echt een idee hebt wat je bij een prijsopgave kunt verwachten. Om maar direct een indicatie te geven: gemiddeld verkopen wij onze domeinnamen voor enkele duizenden euro’s. Maar de prijzen van domeinen kunnen ook heel erg uiteenlopen. Om niet voor verrassingen te komen staan, leggen we je daarom graag uit hoe we deze prijzen bepalen en waarom wij denken dat het de investering waard is.

Verschil met vrije domeinnamen

Het is al ruim twintig jaar mogelijk om domeinnamen te registreren. Omdat de vraag naar domeinnamen altijd heel groot is geweest, zijn op dit moment de meeste goede domeinen al in iemands bezit. Dat wil zeggen dat je die domeinnaam dus niet vrij meer kunt registreren, maar dat je hem van de huidige eigenaar over zou moeten kopen. En dat is een wezenlijk verschil.

Als je een bezette domeinnaam wil kopen van een andere houder, hangt daar dus vaak wel een serieus prijskaartje aan. En die prijsstelling is niet te vergelijken met het registreren van een vrije domeinnaam, die je vaak voor enkele euro’s per jaar kunt kopen. Maar een premium domeinnaam is tegelijkertijd natuurlijk ook veel meer waard, waardoor je die investering heel snel terugverdient. 

Hoe taxeer je een domeinnaam?

De waarde van een domeinnaam kan enorm uiteenlopen. Soms denken klanten dat het een beetje is ‘wat de gek er voor geeft’. Dat zien wij anders. Afhankelijk van het type domeinnaam dat wordt aangevraagd (een afkorting, een voor- of achternaam, een productnaam, etc.), proberen wij op basis van verschillende factoren tot een marktconforme inschatting te komen. Zo volgen wij de uiteindelijke verkoopprijzen van domeinnamen bij ons en bij concullega’s op de voet. Maar we kijken bijvoorbeeld ook of er in Google geadverteerd wordt op een betaalde term, of hoe vaak een bepaalde achternaam voorkomt in Nederland. Door voor elke domeinnaam een flink aantal van dit soort factoren te onderzoeken, komen we altijd tot een eerlijke en marktconforme prijs.

 

Een domeinnaam is de investering waard!

Een domeinnaam is een aankoop die je vaak snel terugverdient. Dat denken wij niet alleen zelf, dat horen we ook vaak terug van onze klanten. Niet alleen zorgt een goede domeinnaam voor een professioneler en betrouwbaarder (online) imago, het leidt ook tot meer verkeer naar je website. Een relevante domeinnaam is een belangrijke factor voor zoekmachines als Google. Daarnaast kunnen bezoekers een sterke domeinnaam makkelijker onthouden of intypen. Zo weten meer mensen je dus vaker te bereiken. En dat leidt dan weer tot extra omzet en meer succes!   

Gemakkelijk en snel jouw ideale domeinnaam bemachtigen kan hier!

Ideaal voor tijdelijke projecten en beginnende ondernemers.

Een domeinnaam kopen of verkopen? Vermijd risico’s en laat je domeinnaam taxeren.

Wil jij je domeinnaam te koop zetten? Dan ben je hier aan het juiste adres!

Advies en bemiddeling op het gebied van alles wat met domeinnamen te maken heeft.

0

Verkochte domeinnamen

0

Verhuurde domeinnamen

0

Jaar ervaring 

0

Beoordeling volgens klanten

Heb je een vraag? Stel hem dan gerust.