Skip to content

Waarom is een goede domeinnaam belangrijk?

Veel mensen vragen zich af waarom het registreren van een goede domeinnaam belangrijk is. Een goede domeinnaam is belangrijk, omdat een domeinnaam (ook wel url genaamd) van directe invloed is op het aantal bezoekers dat jouw website bezoekt. Dit komt vanwege de volgende voordelen:

Je bent beter vindbaar in zoekmachines

Een goede domeinnaam is een belangrijke factor voor online zoekmachines als Google. Deze zoekmachines hechten namelijk veel waarde aan een domeinnaam, tijdens het inladen van de zoekresultaten. Een domeinnaam die relevanter is en dus beter bij de zoekresultaten past, heeft een grotere kans om hoog in de zoekresultaten te eindigen. Met een goede domeinnaam heb je dus al een kleine voorsprong op je concurrenten, die dit niet hebben!

Betrouwbaarheid & professionaliteit

Betrouwbaarheid en professionaliteit, het zijn twee kernwaarden die voor elke ondernemer van groot belang zijn. Vooral online ondernemers hebben veel baat bij een betrouwbaar en professioneel imago. Een goede domeinnaam helpt daarbij. Neem bijvoorbeeld de volgende twee domeinnamen: www.azoren.nl of www.azoren-vakantie-365.info. De eerste domeinnaam ziet er aanzienlijk betrouwbaarder uit dan de tweede. De kans dat men een vakantie boekt bij de eerste website, is dan ook veel groter dan bij de tweede website.

Bezoekers zullen je merk beter onthouden

Wie een goede domeinnaam heeft, maakt het zijn klanten een stuk makkelijker om de naam van zijn merk te onthouden. Een voorbeeld: www.domeinenbank.nl is makkelijker te onthouden, dan bijvoorbeeld www.domeinenbank-365.info. Hierbij spelen zowel de lengte van de domeinnaam, als de extensie (.nl of .info) een belangrijke rol.

Professioneel e-mailadres

Een groot voordeel van het hebben van een sterke domeinnaam, is dat je ook meteen over de mogelijkheid van een sterk e-mailadres beschikt. Zo wordt info@domeinenbank.nl bijvoorbeeld professioneler gezien, als infodomeinenbank@gmail.com. Bovendien is een e-mailadres, gerelateerd aan jouw domeinnaam ook veel makkelijker te onthouden voor webbezoekers!

Kortom: een  hogere omzet

Wanneer we al deze voordelen op een rijtje zetten, kunnen we concluderen dat een goede domeinnaam een nog groter voordeel heeft: een hogere omzet. Je zal immers makkelijker meer bezoekers naar jouw website trekken, die beter weten wat ze van jouw website kunnen verwachten!

Gemakkelijk en snel jouw ideale domeinnaam bemachtigen kan hier!

Ideaal voor tijdelijke projecten en beginnende ondernemers.

Een domeinnaam kopen of verkopen? Vermijd risico’s en laat je domeinnaam taxeren.

Wil jij je domeinnaam te koop zetten? Dan ben je hier aan het juiste adres!

Advies en bemiddeling op het gebied van alles wat met domeinnamen te maken heeft.

0

Verkochte domeinnamen gemiddeld per maand

0

Verhuurde domeinnamen op dit moment

0

Jaar ervaring in de domeinnamenbranche

0

Beoordelingscijfer volgens onze klanten

Heb je een vraag? Stel hem dan gerust.