Domeinextensie XYZ gaat de wereld over.

Een domeinextensie die sinds korte tijd veel aandacht krijgt.

Pas geleden hebben wij geschreven over de populairste domeinextensies op het internet. Hierbij ontbraken veel nieuwe domeinextensies, in totaal zijn er maar liefst meer dan 500 beschikbaar. Toch springt er een extensie uit de verf: xyz. 

Waarom domeinextensie XYZ?

Eerder hebben we besproken dat .com, .net,  en .nl populaire domeinextensies zijn. Omdat de meeste extensies haar sterke domeinnamen al bezet zijn, kwamen er nieuwe extensies op de markt voor specifieke doeleinden. Zo bestond .info voor informatieve websites, en .org voor organisatorische websites. Toch kwamen hiernaast ook minder serieuze extensies op de markt. Een daar van was XYZ. Sinds 2015 is deze beschikbaar en zelfs Google zijn moederbedrijf Alphabet Inc. koos voor de domeinnaam abc.xyz. Hierdoor zag het een enorme boost in registraties: ongeveer anderhalf miljoen in een jaar. 

De huidige situatie omtrent de domeinextensie .xyz

De huidige situatie heeft veel toekomstperspectief. Verschillende experts omtrent de domeinenmarkt voorspellen .xyz als het alternatief voor de populairste .com domeinextensie. Met meer dan tien miljoen actieve registraties is het hard op weg om een populaire domein extensie te zijn en worden. Zelfs grote bedrijven zoals Bing en Amazon zijn al sinds 2015 mee gaan doen met de xyz trend. 

In 2022 staat verandering centraal met een goede, nieuwe domeinnaam!

Om het jaar goed te beginnen adviseren we om eens kritisch te kijken naar je domeinnaam. Niet dat deze mogelijk ondermaats is, maar omdat het in de meeste gevallen nóg beter kan. Het weglaten van een verbindingsstreepje of een letter minder maakt soms al een doorslaggevend verschil. Kijk voor meer informatie of inspiratie op www.domeinenbank.nl

Jouw ideale domeinnaam overnemen? Neem dan contact met ons op.

0

Verkochte domeinnamen per maand

0

Verhuurde domeinnamen

0

Jaar ervaring

0

Beoordelingscijfer