De vijf belangrijkste onderdelen van elke website

Deze 5 onderdelen liggen misschien niet het meest voor de hand, maar zijn wel erg belangrijk!

1. 'Website onder constructie'-pagina

Heb je jouw domeinnaam aangeschaft en ga je aan de slag met het bouwen van je website? Dan is het erg belangrijk dat je een ‘website onder constructie’-pagina installeert. Waarom? Omdat eventuele bezoekers anders jouw site al kunnen zien terwijl er nog druk aan gewerkt wordt. En dat is natuurlijk niet de bedoeling als je professioneel wil overkomen!

2. Privacy- en cookieverklaring

Privacy is nu meer dan ooit een heel belangrijk onderwerp binnen de digitale wereld. Het hebben van een pagina, waarop jouw privacyverklaring te lezen is, is dan ook zeker geen overbodige luxe. 

Vermeld in je privacyverklaring in ieder geval welke gegevens je van iemand verzamelt, waarom je dit doet en wat je vervolgens met deze gegevens van plan bent te gaan doen. 

3. Algemene voorwaarden

Naast een privacyverklaring, zijn ook je algemene voorwaarden erg belangrijk. Hierin kun je namelijk alle voorwaarden die je als bedrijf stelt communiceren aan je klanten. Daarnaast geef je op deze pagina ook meer informatie over het bedrijf, de rechten van de klant en verdere beleidsaspecten. 

Tip: vermeld altijd je bedrijfsnaam en kvk-nummer op deze pagina. 

4. Disclaimer

Een disclaimer wordt nog wel eens verward met ‘algemene voorwaarden’, maar deze pagina steekt toch net even wat anders in elkaar. Op de disclaimer-pagina vind je vooral informatie die jouw bedrijf kunnen beschermen op juridisch gebied. Op een disclaimer-pagina vind je ook vaak informatie over het auteursrecht van een bedrijf.

5. 404-pagina

Tot slot is daar nog de 404-pagina. Dit is de pagina die je bezoekers te zien krijgen als zij op een niet-bestaande url terecht komen. De 404-pagina wordt nog wel eens vergeten door bedrijven die een website opzetten. Als je een 404-pagina gaat ontwerpen is het vooral belangrijk dat je de bezoeker de mogelijkheid geeft om terug te keren naar de homepage. Daarnaast is ook een contactoptie aan te raden.

Heb je een vraag? Stel hem dan gerust.