Hoe verkoop je eigenlijk een domeinnaam?

Hoe we een domeinnaam kopen/vastleggen weten we vaak wel. Maar, hoe verkoop je jouw domeinnaam eigenlijk weer?

Een leuk zakcentje verdienen aan jouw domeinnaam

Veel mensen die een (goede) domeinnaam hebben die ze zelf niet gebruiken vragen zich af of het mogelijk is om hun domeinnaam te koop te zetten. En die vraag is best begrijpelijk. Over het registreren of kopen van een domeinnaam is namelijk veel bekend. Over het verkopen van zo’n domein is echter veel minder informatie te vinden.

En als je al antwoord op de vraag hoe je een domeinnaam kan verkopen hebt gekregen, doet zich direct een tweede vraag voor: ‘Hoe krijg ik de beste prijs voor mijn domeinnaam?’.

”Hoe verkoop ik mijn domeinnaam en wat kan ik ervoor vragen?”

Hoe zorg ik ervoor dat ik de beste prijs krijg voor mijn domein?

Het beste advies n.a.v. de bovenstaande vraag is om je domeinnaam te laten taxeren. Door te weten wat jouw domeinnaam waard is, weet je wat je ervoor kunt vragen aan de kopende partij. Vooral op het gebied van domeinnamen is het erg fijn om een richtprijs in je hoofd te hebben. De waarde van een domeinnaam kan namelijk enorm uiteenlopen. 

Om die domeinnaam waarde te achterhalen zou je natuurlijk zelf op marktonderzoek uit kunnen gaan. Dit is echter vaak een stuk tijdrovender dan je op voorhand zou denken. Bovendien heb je een stuk minder informatie ter beschikking dan dat kenners hebben.

Heb je een domeinnaam die je wil laten taxeren? Stuur ons dan gerust een berichtje!

Heb je een vraag? Stel hem dan gerust.